Perkhidmatan Stesen MRT Dan Bas Perantara Rapid KL Di Sekitar UPM | Student Affairs Division
» OUR SERVICES » Transportation Management Section » Perkhidmatan Stesen MRT dan Bas Perantara Rapid KL di Sekitar UPM

Perkhidmatan Stesen MRT dan Bas Perantara Rapid KL di Sekitar UPM

Bermula 16 Mac 2023, stesen MRT UPM di laluan Putrajaya (Kwasa Damansara  - Putrajaya Sentral) akan mula beroperasi secara rasmi. Rajah berikut merupakan senarai stesen yang terdapat di laluan Putrajaya.

Selain itu, bas perantara Rapid KL juga akan mula beroperasi di kawasan kampus UPM yang melibatkan 5 laluan. Warga UPM boleh rujuk rajah-rajah di bawah. Bayaran untuk menggunakan perkhidmatan bas Rapid KL adalah RM1.00 dan bagi pelajar UPM, anda boleh berhubung dengan pihak MRT untuk mendapatkan kad pelajar yang memberikan diskaun 50%. Anda juga boleh membeli pas RM50 bagi perjalanan tanpa had selama 30 hari di semua perkhidmatan rel & bas Rapid KL.

Updated:: 14/03/2023 [azhar.mahdzir]

SXFISA2~