Pasukan Banai Dari Universiti Putra Malaysia Dipilih Dalam Program Pemecut Hult (Peringkat Ke-3) | Bahagian Hal Ehwal Pelajar
» BERITA » Pasukan Banai dari Universiti Putra Malaysia dipilih dalam Program Pemecut Hult (Peringkat Ke-3)

Pasukan Banai dari Universiti Putra Malaysia dipilih dalam Program Pemecut Hult (Peringkat Ke-3)

Pasukan "Banai" dari Universiti Putra Malaysia telah dipilih dalam Permohonan Kemasukan Kad Wild pada Program Pemecut Hult (Peringkat Ke-3) selama lima minggu di United Kingdom di kalangan 40 pasukan terpilih lain dari seluruh dunia! Setiap pasukan yang dipilih dipilih daripada lebih daripada 200,000 permohonan yang diterima daripada lebih daripada 1,000 kolej dan universiti di lebih daripada 160 negara!

 


Pasukan "Banai"

 

Idea Banai yang telah dikembangkan oleh Tahzinul Islam, Prokriti Wazed Sikder, Akif Islam & Tahiya Islam adalah pelajar Universiti Putra Malaysia yang berkisar di sekitar Makerspace Freelancing, melengkapkan para belia dengan kemahiran berharga dalam pelbagai bidang, dari reka bentuk produk, multimedia, seni, muzik & menari, memasak dan banyak lagi. Latar belakang pasukan terdiri daripada bidang Kejuruteraan Perisian, Reka Bentuk Produk, Bioteknologi dan Farmakologi.

 

Pasukan "Banai" bersama Naib Canselor Universiti Putra Malaysia

 

Program Pemecut Hult ini, mereka akan menerima bimbingan, penasihat dan perancangan strategik ketika mereka membuat prototaip dan menetapkan untuk memulakan perniagaan sosial baru mereka. Apabila mereka semakin dekat, pasukan yang cemerlang dalam Program Pemecut Hult akan dijemput ke Anugerah Penghargaan Hult Tahunan & Gala ke-10 di Ibu Pejabat Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu di New York, New York. Di mana panel hakim mula diselipkan akan memilih pasukan pemenang, yang akan dianugerahkan hadiah AS $ 1,000,000 oleh Presiden Bill Clinton sendiri.

Kami mengucapkan tahniah kepada mereka dan mengucapkan yang TERBAIK supaya mereka boleh sampai ke peringkat akhir dan mewakili kita secara global!

Tarikh Input: 26/06/2019 | Kemaskini: 26/06/2019 | mshahrul

PERKONGSIAN MEDIA

Bahagian Hal Ehwal Pelajar
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang
Selangor Darul Ehsan
+603-9769 6075
+603-9769 2091
BWKCQAw:16:25