BUSINESS AND ECONOMIC SCHOOL REPRESENTATIVE COUNCIL (SBESC) | Student Affairs Division
» STUDENT ORGANIZATION » Faculties » BUSINESS AND ECONOMIC SCHOOL REPRESENTATIVE COUNCIL (SBESC)

AHLI JAWATANKUASA PERSATUAN MAHASISWA SEKOLAH PERNIAGAAN DAN EKONOMI (SBESC) 2022/2023

PENASIHAT
DR MUHAMMAD DAANIYALL BINTI ABD RAHMAN
  daaniyall@upm.edu.my

PRESIDEN
NOORFAIZAH BINTI ZAINAL ABIDIN
  205794@student.upm.edu.my

TIMB. PRESIDEN
MUHAMMAD ALIF IKMAL BIN MOHD ZAILANI
 213473@student.upm.edu.my

TIMB. PRESIDEN 2
NUR HANA BINTI AHMAD AZRAN
 210484@student.upm.edu.my

SETIAUSAHA AGUNG
AZFANEE BT ABDUL WAHAB
  205471@student.upm.edu.my

PENGENALAN

PERSATUAN MAHASISWA SEKOLAH PERNIAGAAN DAN EKONOMI (SBESA) DITUBUHKAN DENGAN TUJUAN UNTUK MENJADI PLATFORM PERANTARAAN ANTARA PENSYARAH, STAF DAN PARA PELAJAR SEKOLAH PERNIAGAAN DAN EKONOMI. PERSATUAN INI JUGA BERPERANAN UNTUK MENGAJURKAN PELBAGAI AKTIVITI YANG BERKAITAN SECARA LANGSUNG DAN SECARA TAK LANGSUNG YANG AKAN MEMBERI IMPAK YANG TINGGI KEPADA PELAJAR SEKOLAH PERNIGAAN DAN EKONOMI.

OBJEKTIF PENUBUHAN PERSATUAN MAHASISWA SEKOLAH PERNIAGAAN DAN EKONOMI (SBESA)

• MEMPERTINGKATKAN NILAI TAMBAH DALAM DIRI MAHASISWA.
  • PENERAPAN NILAI MELALUI PELAKSANAAN PROGRAM.
  • MELUASKAN JARINGAN DENGAN MASYARAKAT DALAM DAN LUAR NEGARA.
  • MEMPERKASA NAMA PERSATUAN SEBAGAI SATU PERSATUAN MAHASISWA YANG CEMERLANG.
  • MEMPERTINGKAT KUALITI TADBIR URUS.

VISI

"MENJADI SATU PERSATUAN MAHASISWA YANG DIKENALI DI PERINGKAT ANTARABANGSA."

MISI

"MEMBERIKAN SUMBANGAN BERMAKNA KEPADA PEMBANGUNAN DAN KEBAJIKAN MAHASISWA MENERUSI PENGANJURAN AKTIVITI BERIMPAK TINGGI"

AKTIVITI SESI 2021/2022

MEDIA SOSIAL PERSATUAN MAHASISWA SEKOLAH PERNIAGAAN DAN EKONOMI (SBESA)