REPRESENTATIVE COUNCIL OF THE FACULTY OF FOOD TECHNOLOGY SCIENCE (FOSTECH) | Student Affairs Division
» STUDENT ORGANIZATION » Faculties » REPRESENTATIVE COUNCIL OF THE FACULTY OF FOOD TECHNOLOGY SCIENCE (FOSTECH)

REPRESENTATIVE COUNCIL OF THE FACULTY OF FOOD TECHNOLOGY SCIENCE (FOSTECH)

AHLI JAWATANKUASA PERSATUAN MAHASISWA FAKULTI SAINS TEKNOLOGI MAKANAN[FOSTECH] SESI 2021/2022

PRESIDEN
Nureen Sabrina Albakri
   nureensabrina27@gmail.com

NAIB PRESIDEN 1
Arkan Binatara Pratama
   arkanbinatara.27@gmail.com

NAIB PRESIDEN 2
Yohan Candra
   yohancandraa@gmail.com

SETIAUSAHA
Auni Nazirah
  auninazirah12@gmail.com

NAIB SETIAUSAHA
Nur Amirah Batrisyia
  amirah.naba@gmail.com

BENDAHARI
Abdul Azim
  ajimazim00@gmail.com

PENGENALAN

Persatuan Mahasiswa Fakulti Sains dan Teknologi Makanan (FOSTECH) ditubuhkan dengan tujuan untuk menjadi platform perantaraan antara para pensyarah dan staf fakulti dengan para pelajar Fakulti Sains dan Teknologi Makanan. Persatuan ini juga berperanan untuk menganjurkan pelbagai aktiviti yang berkaitan secara langsung atau tidak, yang memberi impak positif kepada warga Fakulti Sains dan Teknologi Makanan. FOSTECH juga menjalankan kerjasama bersama pihak Pentadbiran Fakulti Sains dan Teknologi Makanan bagi mencapai objektif dan matlamat yang ingin dicapai. Selain itu, penganjuran aktiviti oleh FOSTECH juga ditujukan bagi mewujudkan persekitaran yang dinamik dan lestari khususnya di Fakulti Sains dan Teknologi Makanan.

OBJEKTIF PENUBUHAN PERSATUAN MAHASISWA FAKULTI SAINS TEKNOLOGI MAKANAN[FOSTECH]

• Untuk mendidik dan mengasah bakat kepemimpinan dalam diri mahasiswa Fakulti Sains dan Teknologi Makanan.
  • Untuk memberi peluang kepada mahasiswa untuk menjalinkan kerjasama bersama para mahasiswa yang lain dan pihak pengurusan fakulti.
  • Untuk memberi peluang kepada para mahasiswa dalam merancang dna mengendali aktiviti yang memberi impak positif kepada warga Fakulti Sains dan Teknologi Makanan.

VISI

"Melahirkan serta memupuk sifat kepimpinan serta komunikasi yang efektif dalam kalangan mahasiswa Fakulti Sains dan Teknologi Makanan. "

MISI

"Menjadi landasan yang menghubungkan para pensyarah dan staf fakulti mengendalikan sebarang aktiviti yang dikendalikan oleh FOSTECH ."

"Memperkukuh silaturahim antara para pelajar dengan pensyarah Fakulti Sains dan Teknologi Makanan."

"Merancang pelbagai aktiviti dalam mempertingkatkan persefahaman dan mengeratkan hubungan warga Fakulti Sains dan Teknologi Makanan."

AKTIVITI SESI 2020/2021

• Knowledge Heirloom