REPRESENTATIVE COUNCIL OF THE FACULTY OF DESIGN AND ARCHITECTURE (DEARTSCO) | Student Affairs Division
» STUDENT ORGANIZATION » Faculties » REPRESENTATIVE COUNCIL OF THE FACULTY OF DESIGN AND ARCHITECTURE (DEARTSCO)

REPRESENTATIVE COUNCIL OF THE FACULTY OF DESIGN AND ARCHITECTURE (DEARTSCO)

AHLI JAWATANKUASA PERSATUAN MAHASISWA FAKULTI REKABENTUK DAN SENIBINA (PEREKA)  SESI 2021/2022

PRESIDEN
AZALIA NATRAH BINTI MOHD ZAHARIM
   209133@student.upm.edu.my

TIMB. PRESIDEN I
ASSYIFA NAJIHAH BINTI ROSSAHIT
   205532@student.upm.edu.my

TIMB. PRESIDEN II
MOHD SYAFIQ AZWAN BIN SULONG
   209404@student.upm.edu.my

SETIAUSAHA I
FAWWAZ' AQILAH BINTI MOHAMAD RAZALI
   207349@student.upm.edu.my

SETIAUSAHA 2
NURUL IZZATI BT SHAMSUL BAHRI
  209113@student.upm.edu.my

BENDAHARI 1
CHIA SIEW SIANG
   207184@student.upm.edu.my

PENGENALAN

Nama pertubuhan ini ialah Persatuan Mahasiswa Fakulti Rekabentuk dan Senibina dan ringkasnya dikenali sebagai deARTsa FRSB UPM. Persatuan deARTsa merupakan suatu usaha untuk menganjurkan sesuatu program yang mempunyai nilai-nilai baik yang dapat meningkatkan sahsiah serta mengeratkan hubungan sillaturahim di kalangan pelajar FRSB. Ia juga merupakan medium untuk mencadangkan pendapat dan pandangan masing-masing dalam perbincangan mengenai sesuatu program yang dianjurkan.

OBJEKTIF PENUBUHAN PERSATUAN MAHASISWA FAKULTI REKABENTUK DAN SENIBINA (PEREKA)

• Melahirkan sifat kepimpinan di kalangan ahli Persatuan Mahasiswa Fakulti Rekabentuk dan Senibina
  • Membantu dan menjadi sebahagian pengantaraan antara para pelajar dan pihak pengurusan fakulti dalam membuat aduan mengenai isu-isu semasa fakulti
  • Menggiatkan dan menganjurkan aktiviti-aktiviti yang bermanfaat untuk diceburi oleh para pelajar Fakulti Rekabentuk dan Senibina UPM

VISI

"Membangunkan sebuah organisasi yang mampu menjadi sandaran serta harapan dalam melahirkan pelajar FRSB yang kreatif dan berintegriti"

MISI

"Menjadi medium penghubung antara pelajar, para pensyarah dan pihak pengurusan fakulti dalam usaha meningkatkan kualiti dari segi akademik, sosial, jati diri dan sahsiah."

AKTIVITI SESI 2020/2021

• Mesyuarat AGM Sesi 2020/2021 dan Pelantikan Ahli Sesi 2021/2022
  • Mesyuarat Ahli Majlis Tertinggi deARTsa Sesi 2021/2022 bersama Penasihat Ybhg Prof. Madya Gs. Dr. Mohd Johari bin Mohd Yusof.

Senarai Aktiviti :

• 1. Pelaksanaan Bantuan Pelajar FRSB yang Terkesan semasa Pandemik COVID-19 dengan Kerjasama Pihak Pengurusan Pentadbiran Fakulti Rekabentuk dan Seni Bina.
  • 2. Kem Kepimpinan deARTsa Sesi 2021/2022 bersama EXOFICIO deARTsa

MEDIA SOSIAL PERSATUAN MAHASISWA FAKULTI REKABENTUK DAN SENIBINA(PEREKA)

AJK SESI 2021/2022

MANTAN AJK SESI 2020