REPRESENTATIVE COUNCIL OF THE FACULTY OF BIOTECHNOLOGY AND SCIENCE (BIOMIX) | Student Affairs Division
» STUDENT ORGANIZATION » Faculties » REPRESENTATIVE COUNCIL OF THE FACULTY OF BIOTECHNOLOGY AND SCIENCE (BIOMIX)

AHLI JAWATANKUASA PERSATUAN MAHASISWA FAKULTI BIOTEKNOLOGI DAN SAINS (BioMIX) 2021/2022

PRESIDEN
MOHINDER SANGAR
  203206@student.upm.edu.my

TIMB. PRESIDEN
NOOR RASHIDAH BINTI SHAHUL HAMEED
   203204@student.upm.edu.my

TIMB. PRESIDEN 2
DIVEYAN A/L MOHAN
  202498@student.upm.edu.my

SETIAUSAHA AGUNG
MATHURI A/P PARAMASEVAM
   203088@student.upm.edu.my

PENGENALAN

PERSATUAN MAHASISWA FAKULTI BIOTEKNOLOGI DAN SAINS BIOMOLEKUL ATAU SINGKATANNYA BIOMIX ADALAH PERSATUAN YANG DITUBUHKAN BERTUJUAN UNTUK MEWAKILI SEMUA PELAJAR YANG BERNAUNG DI BAWAH FAKULTI BIOTEKNOLOGI DAN SAINS BIOMOLEKUL (FBSB) DI UPM.

OBJEKTIF PENUBUHAN PERSATUAN MAHASISWA FAKULTI BIOTEKNOLOGI DAN SAINS (BioMIX)

• MEWAKILI SEMUA PELAJAR IJAZAH SARJANA MUDA YANG BERNANUNG DI BAWAH FAKULTI BIOTEKNOLOGI DAN SAINS BIOMOLEKUL.
  • MEWUJUDKAN SEBUAH ORGANISASI LENGKAP BAGI PELAJAR FAKULTI BIOTEKNOLOGI DAN SAINS BIOMOLEKUL.
  • MENJALANKAN AKTIVITI YANG BERCORAK AKADEMIK DAN SAHSIAH YANG DAPAT MENAIKKAN TARAF BERPERSATUAN DAN KEORGANISASIAN.
  • MEMELIHARA HAK DAN KEPENTINGAN, KEBAJIKAN DAN KEHORMATAN PELAJAR FAKULTI BIOTEKNOLOGI DAN SAINS BIOMOLEKUL.
  • MENJADI PERANTARA YANG KHUSUS ANTARA PELAJAR DAN PIHAK PENGURUSAN FAKULTI BIOTEKNOLOGI DAN SAINS BIOMOLEKUL.

VISI

"MENJADI SEBUAH ORGANISASI YANG PROAKTIF DAN DAPAT MEMBENTUK MAHASISWA HOLISTIK; YANG CEMERLANG DALAM AKADEMIK DAN SAHSIAH."

MISI

"MERANCANG DAN MELAKSANAKAN PROGRAM-PROGRAM BERIMPAK TINGGI YANG DAPAT MENYUMBANG KEPADA PEMBANGUNAN SAHSIAH DAN AKADEMIK MAHASISWA FAKULTI BIOTEKNOLOGI DAN SAINS BIOMOLEKUL. BERTINDAK SEBAGAI ANTARA MEDIUM YANG UTAMA DALAM PENYALURAN MAKLUMAT BERKAITAN FAKULTI DAN UNIVERSITI."

AKTIVITI SESI 2020/2021

• Biofusion 2020
  • BioMIX Bi-Weekly Quiz
  • BioMIX Career Forum: A Glimpse To The 21st Century Workplace