READ@UNI BHEP: PUPUK MINAT MEMBACA SEAWAL USIA | Student Affairs Division
» NEWS » READ@UNI BHEP: PUPUK MINAT MEMBACA SEAWAL USIA

READ@UNI BHEP: PUPUK MINAT MEMBACA SEAWAL USIA

UPM Serdang,1 Mac 2024 - Minat membaca seharusnya dipupuk sedari kecil agar kanak-kanak membesar dengan kekayaan ilmu dan merangsang perkembangan otak mereka. Melalui program Read@Uni UPM yang mula diperkenalkan pada tahun 2019 Bahagian Hal Ehwal Pelajar mengambil inisiatif mengadakan Pertandingan bercerita Kanak-Kanak melalui buku yang dibaca mereka.

Namun tidak terhad kepada kanak-kanak yang tahun membaca sahaja, kanak-kanak berusia 4-5 tahun juga turut diberi peluang untuk tampil ke hadapan untuk membina keyakinan diri mereka.
Jutaan terima kasih kepada Tadika KUPUTRA yang terlibat dalam membuat persediaan kepada para peserta.

Semoga pemimpin generasi akan datang lahir dari generasi berpengetahuan serta mampu membawa kesejahteraan kepada dunia kelak.

Date of Input: 12/03/2024 | Updated: 12/03/2024 | azhar.mahdzir

SXEbRAZ~