PERSATUAN MAHASISWA SABAH UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA (PERMASA PUTRA) | Student Affairs Division
» STUDENT ORGANIZATION » State Citizen » PERSATUAN MAHASISWA SABAH UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA (PERMASA PUTRA)

PERSATUAN MAHASISWA SABAH UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA (PERMASA PUTRA)

AHLI JAWATANKUASA PERSATUAN MAHASISWA SABAH UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA (PERMASA PUTRA) 2021/2022

JERRYWESLY BIN SENAJA
   202135@student.upm.edu.my

NURUL ARY SYAFIQAH BINTI LATIF
   201332@student.upm.edu.my

TIMB. PRESIDEN 2
FARUQ IRSYAD BIN RAZALI
  202287@student.upm.edu.my

SETIAUSAHA AGUNG
ALLFEIRA SHARON WILSON
  201954@student.upm.edu.my

Persatuan Mahasiswa Sabah UPM merupakan persatuan yang mengumpulkan semua pelajar-pelajar yang berasal dari Sabah yang berada di Universiti Putra Malaysia. Nama pendek untuk persatuan ini ialah Permasa Putra dan persatuan ini juga telah berjaya mencapai beberapa kejayaan di peringkat Intervasiti termasuklah mendapat tempat ketiga dalam acara Malam Citra Bayu (MCB) 2020 yang diadakan di Universiti Sains Malaysia (USM). Selain itu, kelab dibawah Permasa Putra yang dikenali sebagai Sazau Sunduvan Za juga telah banyak menyertai pertandingan tarian luar UPM.

OBJEKTIF PENUBUHAN PERSATUAN MAHASISWA SABAH UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA (PERMASA PUTRA)

• Mengutamakan hal-hal yang berkaitan dengan kebajikan ahli persatuan.
  • Merapatkan hubungan silaturrahim antara mahasiswa Sabah di Universiti Putra Malaysia tidak kira latar belakang agama dan bangsa
  • Memperkasa mahasiswa Sabah agar menjadi insan yang cemerlang dalam bidang akademik dan mempunyai kemahiran insaniah yang tinggi.
  • Melahirkan semangat cintakan negeri Sabah dan sanggup untuk berbakti kepada rakyat Sabah.
  • Menjadikan ahli persatuan sebagai modal insan terbaik kepada negeri Sabah.

"sedang dikemaskini"

"sedang dikemaskini"

• Welcome Freshies
  • Permasa Show 2021