PERSATUAN MAHASISWA ANAK MELAKA (PERKASA MELAKA) | Student Affairs Division
» STUDENT ORGANIZATION » State Citizen » PERSATUAN MAHASISWA ANAK MELAKA (PERKASA MELAKA)

PERSATUAN MAHASISWA ANAK MELAKA (PERKASA MELAKA)

AHLI JAWATANKUASA PERSATUAN MAHASISWA ANAK MELAKA (PERKASA MELAKA) SESI 2021/2022

NUR IFFAH AFIQAH BINTI MOHD HISHAM
   202952@student.upm.edu.my

NAZIRA BINTI BAHAROM
   201795@student.upm.edu.my

NURUL HANISAH BINTI ABU MUHSEN
  203381@student.upm.edu.my

NOR IMAN ILYANI BINTI NOOR AZRI
  202044@student.upm.edu.my

Persatuan Mahasiswa Anak Melaka (PERKASA MELAKA) ditubuhkan pada April 2013 bertujuan untuk mengeratkan hubungan antara pelajar UPM yang berasal dari Melaka. Penubuhan Perkasa Melaka ini juga memberikan peluang kepada para pelajar untuk saling bermuafakat dan berkenalan antara anak Melaka. Perkasa Melaka juga berperanan dalam menjaga kebajikan anak Melaka di UPM yang berada jauh daripada keluarga. Perkasa Melaka yang ditubuhkan di UPM ini turut memberikan peluang kepada pelajar-pelajar UPM yang bukan berasal dari Melaka untul mengenali negeri Melaka dan keunikan Melaka itu sendiri melalui perkongsian cerita, aktiviti-aktiviti yang menarik yang dijalankan oleh Perkasa Melaka dan bermacam lagi.

OBJEKTIF PENUBUHAN PERSATUAN MAHASISWA ANAK MELAKA (PERKASA MELAKA)

• Merapatkan hubungan silaturrahim didalam kalangan Anak Negeri Melaka UPM tanpa mengira bangsa dan agama.
  • Menjaga kebajikan mahasiswa dan mahasiswi Anak Negeri Melaka UPM.
  • Memelihara nilai-nilai murni dan budaya Malaysia.
  • Melahirkan mahasiswa yang berketerampilan dan berpengetahuan luas.
  • Melahirkan mahasiswa yang berfikiran kreatif, inovatif, dan dinamik demi kemajuan Negeri Melaka.

"Menjadi sebuah persatuan yang berfungsi sebagai perantara untuk Mahasiswa Anak Negeri Melaka agar kebajikan dan keperluan Mahasiswa Anak Negeri Melaka terjaga selain memberikan manfaat yang berguna bukan sahaja kepada Mahasiswa Anak Negeri Melaka bahkan kepada seluruh warga universiti."

"Mengumpulkan dan mengeratkan hubungan mahasiswa yang berasal dari Melaka yang berada di UPM"

"Membantu menjaga kebajikan Mahasiswa Anak Negeri Melaka yang berada di UPM."

"Menjadi medium pengantaraan di antara Mahasiswa Anak Negeri Melaka dan Yayasan Negeri Melaka."

" Menganjurkan program yang boleh memberi manfaat kepada Mahasiswa Anak Negeri Melaka dan UPM."

• Mesyuarat Agung Tahunan PERKASA MELAKA
  • Apa Khabar Orang Melaka?
  • Pertandingan PUBG PERKASA MELAKA
  • Jualan Baju PERKASA MELAKA

MEDIA SOSIAL PERSATUAN MAHASISWA ANAK MELAKA (PERKASA MELAKA)

UPM/BHEP/700-3/8/ PERSATUAN MAHASISWA ANAK MELAKA (PERKASA MELAKA)