PERSATUAN MAHASISWA KEJURUTERAAN (PEMAJU) | Student Affairs Division
» STUDENT ORGANIZATION » Faculties » PERSATUAN MAHASISWA KEJURUTERAAN (PEMAJU)

PERSATUAN MAHASISWA KEJURUTERAAN (PEMAJU)

AHLI JAWATANKUASA PERSATUAN MAHASISWA KEJURUTERAAN (PEMAJU) 2021/2022

MUHAMMAD NORAIMAN HAKIM BIN AHMAD ZAKI
   202690@student.upm.edu.my

ROS AFRINA SYAHIRAH BINTI SHAMSUL ZARIMAN
   203714@student.upm.edu.my

AISHAH ADLINA BINTI GHOZI
  201063@student.upm.edu.my

NUR AINA AFRINA BINTI HARIZAN
  207581@student.upm.edu.my

Persatuan Mahasiswa Kejuruteraan (PEMAJU) merupakan salah satu daripada Persatuan Mahasiswa Fakulti yang telah berdaftar di bawah Bahagian Hal Ehwal Pelajar (BHEP), Universiti Putra Malaysia. Persatuan ini telah bergiat aktif dalam meningkatkan keterlibatan mahasiswa dalam pelbagai aktiviti yang sering dianjurkan semenjak awal penubuhannya. PEMAJU telah meningkatkan kemahiran insaniah dalam setiap diri mahasiswa di Fakulti Kejuruteraan sepanjang empat tahun pengajian di Universiti Putra Malaysia bagi mempersiapkan diri mereka menghadapi alam kehidupan selepas bergraduat. Terdapat sembilan (9) kelab berdaftar di bawah PEMAJU iaitu Civil Engineering Students Club (CESC), Chemical Engineering Students' Society (ChESS), Malaysian Society Agricultural And Food Engineering (MSAE-SC), Computer and Communication System Engineering (CCSE), Mechanical and Manufacturing Engineering Club (M2EC), Institute of Electrical and Electronics Engineers Student Branch (IEEESB), Aerospace Engineering Club (AEROS), Process and Food Engineering Club (PROFEC) dan Kelab Robotik UPM.

OBJEKTIF PENUBUHAN PERSATUAN MAHASISWA KEJURUTERAAN (PEMAJU)

• PEMAJU memainkan peranan dalam menjaga kebajikan dan hal ehwal pelajar Fakulti Kejuruteraan.
  • Bekerjasama dengan pihak fakulti dalam menguruskan pentadbiran.
  • Menganjur aktiviti yang mampu memberi impak positif kepada perkembangan diri mahasiswa.
  • Menjadi saluran mahasiswa dan pihak pengurusan untuk menyampaikan maklumat atau permasalahan

"Mendukung hasrat universiti bagi melahirkan mahasiswa kejuruteraan yang penuh dengan ciri idealisme dan intelektualisme "

"Menjadi sebuah fakulti terunggul dalam melahirkan bakal graduan yang terbilang."

"Menjadi sebuah fakulti terunggul dalam melahirkan bakal graduan yang dapat menabur bakti kepada negara serta mengharumkan nama UPM khususnya Fakulti Kejuruteraan."

• E-Sport Day 2020
  • E-Mobility: SU-UPM Language and Culture Profieciency
  • Ihya’ Ramadan
  • TalentXRaya Video Challenge