Computer Science Students Association (COMSSA) | Student Affairs Division
» STUDENT ORGANIZATION » Faculties » Computer Science Students Association (COMSSA)

Computer Science Students Association (COMSSA)

AHLI JAWATANKUASA PERSATUAN MAHASISWA FAKULTI SAIN KOMPUTER & TEKNOLOGI MAKLUMAT 2021/2022

ELENCHELIAN A/L SELVAN
  204238@student.upm.edu.my

NUR SYAZANA BINTI ZAINAL
  202869@student.upm.edu.my

IMAN NABILA BINTI HISAM
   204190@student.upm.edu.my

UMMI IZZATI BINTI MOHD AZNI
   202709@student.upm.edu.my

Persatuan Mahasiswa Fakulti Sains Komputer Dan Teknologu Maklumat atau Computer Science Students Association (COMSSA) merupakan salah satu daripada Persatuan Mahasiswa Fakulti yang telah berdaftar di bawah Bahagian Hal Ehwal Pelajar (BHEP) University Putra Malaysia dan telah bergiat aktif dalam meningkatkan keterlibatan mahasiswa dalam pelbagai aktiviti yang sering dianjurkan semenjak awal penubuhannya. COMSSA telah meningkatkan kemahiran insaniah dalam setiap diri mahasiswa di Fakulti Pengajian Pendidikan sepanjang 4 tahun pengajian di Universiti Putra Malaysia agar apabila bergraduat kelak, mereka dapat menjadi individu holistik yang mempunyai kebitaraan dalam bidang yang pelbagai.Terdapat (4) kelab berdaftar di bawah COMSSA iaitu Kelab Rangkaian Komputer, Kelab Multimedia , Kelab Kejuruteraan Perisian dan Kelab Sistem Komputer .

OBJEKTIF PENUBUHAN PERSATUAN MAHASISWA FAKULTI SAIN KOMPUTER & TEKNOLOGI MAKLUMAT

• Melahirkan mahasiswa yang berkaliber dan berwibawa dari segi akademik dan kokurikulum di peringkat fakulti dan universiti bagi menyediakan mahasiswa k epada dunia profesional yang bakal ditempuhi.
  • Merancang aktiviti yang yang dapat membantu mahasiswa dalam mempertingkatkan kemahiran insaniah dan akademik.
  • Merapatkan hubungan silaturrahim diantara semua warga Fakulti Sains Komputer dan Teknologi Maklumat.
  • Menyediakan satu medium perhubungan di antara persatuan/ kelab Fakulti Sains Komputer dan Teknologi Maklumat dengan persatuan/ kelab UPM yang lain.
  • Menyediakan satu platform untuk mahasiswa berkembang dan melatih bakat kepimpinan yang ada dalam diri.

"Sedang dikemaskini"

"Sedang dikemaskini"

• Sehari Bersama Fakulti (e-SBF)
  • Industrial Experince and Exposure Talk