PERSATUAN MENCEGAH DADAH MALAYSIA (PEMADAM UPM) | Student Affairs Division
» STUDENT ORGANIZATION » Holistic Student » PERSATUAN MENCEGAH DADAH MALAYSIA (PEMADAM UPM)

PERSATUAN MENCEGAH DADAH MALAYSIA (PEMADAM UPM)

AHLI JAWATANKUASA PERSATUAN MENCEGAH DADAH MALAYSIA (PEMADAM UPM) SESI 2021/2022

PRESIDEN
NUR AEIZA HUSNA BINTI SUKIMI
  207395@student.upm.edu.my

TIMB. PRESIDEN
FAREEZ ANAS BIN BAKRI
   207052@student.upm.edu.my

SETIAUSAHA
NUR AIN FARHANIM BINTI MAZLAN
   208295@student.upm.edu.my

BENDAHARI
NUR AZUIN BINTI RAUB
   205172@student.upm.edu.my

PENGENALAN

Kelab PEMADAM UPM merupakan singkatan bagi Kelab Persatuan Mahasiswa Mencegah Dadah Malaysia UPM. Ditubuhkan pada tahun 2013, kelab ini bergerak secara langsung bersama PEMADAM disemua peringkat sama ada daerah, negeri mahupun kebangsaan. Kelab ini berperanan dalam mendidik orang ramai tentang bahayanya penggunaan dadah melalui kaedah pencegahan, pendidikan dan juga penerangan. Selain itu, kelab ini berperanan dalam mengumpul serta menyampaikan pendapat pakar berkenaan dengan isu dadah dengan mengadakan forum, seminar serta kursus. Disamping itu, kelab ini juga akan membantu dalam menyediakan perkhidmatan kaunseling dan juga bekerjasama dengan Jabatan jabatan kerajaan dan badan bukan kerajaan dalam usaha mencegah penggunaan dadah.

OBJEKTIF PENUBUHAN PERSATUAN MENCEGAH DADAH MALAYSIA (PEMADAM UPM)

• Untuk bekerjasama dengan PEMADAM Kebangsaan serta agensi-agensi berkenaan untuk menganjurkan aktiviti berkisarkan kesedaran dadah dalam usaha untuk menghapuskan penyalahgunaan dadah dalam kalangan pelajar UPM.
  • Untuk bekerjasama dengan PEMADAM Kebangsaan serta agensi-agensi mereka dan lain-lain badan dalam usaha untuk memberikan kesedaran tentang bahaya dadah dalam kalangan pelajar UPM.
  • Untuk menjalinkan kerjasama antara kelab-kelab PEMADAM dari IPT lain dalam usaha mewujudkan sebuah komuniti pelajar yang bebas dari belenggu dadah

"Masyarakat Malaysia bebas dari ancaman dadah"

"NGO Strategi pencegahan dadah dalam negara."

AKTIVITI SESI 2020/2021

• Perjumpaan Pertama Ahli Kelab Mahasiswa PEMADAM UPM (2020/2021)
  • Forum Mahasiswa Peranan KMP sebagai “ Duta Mahasiswa, Bebas Dadah”
  • #SolidaritiPalestin Kempen 1 Day 1 Page Al-Quran