PERSATUAN MAHASISWA ANAK NEGERI SELANGOR (PERMAS UPM) | Student Affairs Division
» STUDENT ORGANIZATION » State Citizen » PERSATUAN MAHASISWA ANAK NEGERI SELANGOR (PERMAS UPM)

PERSATUAN MAHASISWA ANAK NEGERI SELANGOR (PERMAS UPM)

AHLI JAWATANKUASA PERSATUAN MAHASISWA ANAK NEGERI SELANGOR (PERMAS UPM) SESI 2021/2022

PENASIHAT

SENARAI NAMA EXCO

PRESIDEN
Thirshamytra Ragu Rajan
   203170@student.upm.edu.my

TIMB. PRESIDEN
Rafiq bin Abdul Razak
   204431@student.upm.edu.my

SETIAUSAHA
Aisyah Nabila binti Ramlan
   205942@student.upm.edu.my

TIMB. SETIAUSAHA
Amir Hadif bin Roseman
   208297@student.upm.edu.my

BENDAHARI
Mohamad Azmin bin Abdul Aziz
   198805@student.upm.edu.my

PENGENALAN

Persatuan Mahasiswa Anak Negeri Selangor (PERMAS UPM) telah ditubuhkan bagi mengumpulkan mahasiswa Universiti Putra Malaysia yang lahir di negeri Selangor. PERMAS UPM merupakan sebuah persatuan kebajikan di bawah Bahagian Hal Ehwal Pelajar UPM dalam membantu dan menjaga kebajikan mahasiswa Negeri Selangor.

OBJEKTIF PERSATUAN MAHASISWA ANAK NEGERI SELANGOR (PERMAS UPM)

• Memupuk nilai kepimpinan dalam kalangan mahasiswa terutamanya dalam melaksanakan program.
  • Menggerakkan tenaga muda dalam kalangan mahasiswa sebagai pemangkin kepada perubahan sosial di dalam kampus UPM.
  • Mengeratkan hubungan Silaturahim dalam kalangan mahasiswa anak Selangor di UPM serta menjalinkan kerjasama dengan agensi-agensi luar.
  • Meningkatkan kesedaran mengenai tanggungjawab sosial terhadap masyarakat dan menggalakkan khidmat bakti bagi pembangunan diri yang lebih utuh.

VISI

"Dapat menjadi sebuah organisasi yang sama taraf dengan agensi-agensi (NGO) di dalam negeri Selangor dalam masa 5 tahun."

MISI

"Melaksanakan strategi secara mikro iaitu sebuah perancangan yang dilakukan di dalam kampus UPM bagi merapatkan ukhuwah dalam kalangan mahasiswa anak Selangor dan mahasiswa anak negeri yang lain."

"Melaksanakan strategi secara makro iaitu sebuah perancangan yang dijalankan secara meluas oleh Persatuan Mahasiswa Anak Selangor UPM dengan menjadi penghubung antara mahasiswa anak Selangor UPM dengan entiti seperti Kerajaan Negeri Selangor, Team Selangor dan NGO dalam mendapatkan maklumat dan informasi terkini serta keperluan bantuan sukarelawan terutama daripada golongan belia."

"Mengasah bakat kepimpinan anak kelahiran negeri Selangor melalui program-program yang dianjurkan."

AKTIVITI SESI 2020/2021

• Sedang dikemaskini

MEDIA SOSIAL PERSATUAN MAHASISWA ANAK NEGERI SELANGOR (PERMAS UPM)

AJK SESI 2021/2022