Misi Menjemput Pelajar Antarabangsa UPM | Student Affairs Division
» NEWS » Misi Menjemput Pelajar Antarabangsa UPM

Misi Menjemput Pelajar Antarabangsa UPM

September - susulan Perintah Kawalan Pengerakan Permulihan di Malaysia, Pihak Kementerian Pengajian Tinggi dibawah YBM Dato' Dr. Noraini Ahmad telah meminta kepada semua Universiti Awam dan Swasta untuk menjemput pelajar antarabangsa yang telah dikuarantinkan selama 14 hari dipusat kuarantin NADMA.

Pusat Antarabangsa dengan kerjasama Bahagian Hal Ehwal Pelajar telah diberikan peranan untuk memastikan pelajar antarabangsa UPM yang bebas daripada wabak covid 19 dijemput dan dihantar pulang ke penempatan masing2 di Malaysia. Sekysen Perumahan & Penempatan Pelajar BHEP yang diketuai oleh Encik Mohamed Syukri Mohamed Noor telah melaksanakan misi ini bermula pada awal September 2020 sehingga kini. Setakat ini seramai 48 orang pelajar antarabangsa UPM telah dijemput melibatkan hampir 14 negara.

PELAJAR ANTARABANGSA UPM YANG DIJEMPUT

PROSES KELUAR PELAJAR ANTARABANGSA