TAKLIMAT PENGURUSAN AKTIVITI PELAJAR BAGI KPO MAJLIS PERWAKILAN KOLEJ | Bahagian Hal Ehwal Pelajar
» BERITA » TAKLIMAT PENGURUSAN AKTIVITI PELAJAR BAGI KPO MAJLIS PERWAKILAN KOLEJ

TAKLIMAT PENGURUSAN AKTIVITI PELAJAR BAGI KPO MAJLIS PERWAKILAN KOLEJ

SERDANG, 22 September – Taklimat pengurusan aktiviti pelajar telah dilaksanakan pada 21 & 22 September 2021 melalui platform zoom meeting. Taklimat ini diberikan oleh pegawai Seksyen Pengurusan Aktiviti selama 2 hari berturut dan dihadiri oleh pelajar Kolej Tun Dr. Ismail (KTDI) dan Kolej Canselor (KC).

Taklimat ini diberikan melalui Kem Pengurusan Organisasi (KPO) yang dianjurkan oleh kolej-kolej. KPO merupakan amalan tradisi selepas pelantikan ahli Majlis Perwakilan Kolej (MPK) setiap tahun.

Hari pertama taklimat disertai oleh MPK KTDI seramai 63 orang peserta. Manakala hari kedua dihadiri MPK KC seramai 34 orang peserta. Masing-masing merupakan ahli MPK baharu yang telah dilantik oleh pengurusan kolej bagi sesi 2021/2022.

Tujuan taklimat ini diadakan adalah bagi menerangkan proses serta prosedur dalam melaksanakan aktiviti pelajar serta amalan yang perlu ditekankan sebelum dan selepas aktiviti. Diharap dengan taklimat ini pelajar dapat memahami proses yang betul dalam merancang pelaksanaan aktiviti. - UPM

Tarikh Input: 30/09/2021 | Kemaskini: 30/09/2021 | adidi

SXEUHAv~