PELANCARAN PUTRA IKON DAN PUTRA BUS OLEH MENTERI BESAR SELANGOR | Bahagian Hal Ehwal Pelajar
» BERITA » PELANCARAN PUTRA IKON DAN PUTRA BUS OLEH MENTERI BESAR SELANGOR

PELANCARAN PUTRA IKON DAN PUTRA BUS OLEH MENTERI BESAR SELANGOR

SERDANG, 4 September - Bertempat di Dewan Besar, Pusat Kebudayaan dan Kesenian Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah (PKKSSAAS), telah berlangsung Pelancaran PUTRA IKON dan PUTRA BUS oleh Menteri Besar Selangor, Yang Amat Berhormat Tuan Amirudin bin Shari. PUTRA IKON merupakan satu inisiatif daripada Bahagian Hal Ehwal Pelajar untuk melahirkan graduan holistik yang serba boleh dalam pelbagai bidang. antaranya, putra fit, putra biz, putra visibiliti, putra bakti, putra bakti dan putra mobility manakala PUTRA BUS merupakan satu aplikasi yang boleh dimuat turun dalam telefon pintar untuk mendapatkan kedudukan dan perjalanan bus secara masa nyata (real time). secara tidak langsung, ia dapat memudahkan mahasiswa untuk merancang jadual perjalanan mereka.

Tarikh Input: 08/10/2018 | Kemaskini: 08/10/2018 | mohd.hasrul

SXDdHAc~