Landskap Rumah Pengetua | Student Affairs Division
» ARTICLE » Landskap Rumah Pengetua

Landskap Rumah Pengetua

Rumah Pengetua adalah salah satu kemudahan yang diberikan oleh pihak Universiti Putra Malaysia kepada kolej untuk didiami oleh pengetua yang dilantik sebagai pengetua kolej tersebut sepanjang pelantikan.

Sehingga kini, terdapat sebanyak 16 buah rumah pengetua di Universiti Putra Malaysia seperti dibawah :

BIL

LOKASI

JUMLAH

1.

Jalan Penggawa

11 buah

2.

Kolej Tigabelas

1 buah

3.

Kolej Serumpun

2 buah

4.

Kolej Tujuhbelas

2 buah

Dalam perancangan untuk memberikan kemudahan yang selesa dan selamat, pihak Bhep telah mengambil inisiatif awal membersihkan sekitar Kawasan rumah pengetua jalan penggawa dengan menfokuskan kerja kerja pembersihan pokok-pokok yang terbiar, memangkas dahan berjuntai pokok buah buahan serta membuang pokok pokok kecil dan rumput yang tinggi dan terbiar di kawasan tersebut.

Semoga dengan perancangan yang telah dirancang ini akan menjadikan UPM lebih visibiliti di mata orang luar dan sekalung ucapan terimakasih kepada semua yang terlibat.

Persekitaran Sebelum Kerja Kerja Pembersihan Kawasan Rumah Pengetua Jalan Penggawa

Persekitaran Selepas Kerja Kerja Pembersihan Kawasan Rumah Pengetua Jalan Penggawa

Date of Input: 26/10/2020 | Updated: 26/10/2020 | mshahrul

W1UKRFA:05:43