Exercise Use Of Fire Extinguishers And Measures To Facilitate | STUDENT AFFAIRS DIVISION
» NEWS » Exercise Use of Fire Extinguishers and Measures to Facilitate

Exercise Use of Fire Extinguishers and Measures to Facilitate

SERDANG, 18 Oktober – Bahagian Hal Ehwal Pelajar UPM dengan kerjasama Pejabat Pengurusan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan UPM telah mengadakan satu Latihan Penggunaan Alat Pemadam api Dan Langkah-langkah Menghadapi Musibah di Dewan OSH, Pejabat Pengurusan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan UPM.

Antara aktiviti yang telah dijalankan sepanjang latihan tersebut adalah kawad basah, teknik mengangkat mangsa dan menyelamatkan mangsa, demo alat pemadam api dan latihan penggunaan alat pemadam api serta langkah-langkah menghadapi musibah.

Latihan ini diadakan bertujuan bagi melahirkan pasukan ERT yang kompeten serta meningkatkan kesedaran betapa pentingnya pengetahuan bantu mula bagi setiap individu pada semua keadaan dan setiap tempat. Latihan ini telah melibatkan 30 orang staf dari entiti di bawah Bahagian Hal Ehwal Pelajar.

Disediakan oleh: Suzana binti Mior Mohamad Dwazi

Date of Input: 25/10/2018 | Updated: 03/11/2018 | mshahrul