Putra Equestrian Club Menyertai Kejohanan Endurance 2019 | Bahagian Hal Ehwal Pelajar
» BERITA » Putra Equestrian Club menyertai Kejohanan Endurance 2019

Putra Equestrian Club menyertai Kejohanan Endurance 2019

Serdang - Kelab Putra Equestrian (PEC) Universiti Putra Malaysia sekali lagi membuktikan dedikasinya dalam bidang menunggang kuda yang kompetitif, dengan menghantar 2 wakil untuk menyertai Kejohanan Kuda Lasak Piala Ketua Polis Negara yang dianjurkan oleh Unit Kuda Polis Diraja Malaysia, selepas tahun lepas Kejohanan Piala Presiden PPJ.

Salah Seekor Kuda yang akan ditunggangi

PEC akan menghantar dua penunggang kuda iaitu Azwan bersama kudanya Lizaz dan Fahmi dengan kudanya Lolo serta pasukan kru seramai enam orang untuk menyertai kejohanan yang akan diadakan pada 28hb-30hb Jun 2019 di Taman Ekuestrian Putrajaya.

Menyertai Kejohanan Kuda Lasak Piala Ketua Polis Negara

Kedua-dua penunggang kuda telah menjalani latihan dengan tekun selama 2 bulan manakala kru mereka mempunyai 1 bulan sebagai persediaan untuk kejohanan yang akan datang. PEC juga menerima bantuan daripada Muhammad Nor Firdaus, seorang penolong pegawai veterinar dari Unit Ekuin yang mengalami pengalaman menunggang ketahanan. Kedua-dua penunggang kini mengikuti jadual latihan yang disediakan selain latihan bersama pada waktu malam pada minggu terakhir ini sebelum pertandingan tersebut.

Berita Oleh : Hadirah Tihani Binti Hafizan (Setiausaha, Putra Equestrian Club)

Tarikh Input: 02/07/2019 | Kemaskini: 06/07/2019 | mohd.hasrul

SXEUPA2~